År 2019 – min sammanfattning

2019 har varit ett av de händelserikaste åren på länge för mej, personligen. Det kanske har hänt mycket i mitt liv tidigare vissa år, men det som har hänt det här året har betytt så mycket för mej personligen, och för mitt pågående liv. 🙂

Coachingen

Det blev en rivstart på året när jag började en coach-utbildning den 2 januari och tillbringade en intensiv vecka i Stockholm med ett gäng fantastiska människor. Det var en upplevelse att få slänga sej in i varandras liv, utan att knappt veta varandras namn och/eller jobb- och familjesituationer. Man lärde sej så otroligt mycket, både om sej själv och om allt möjligt. Hur lika vi alla är, trots våra olikheter. Vad mycket godhet och intresse det finns. Hur lätt det blir att få perspektiv på sina egna tankar när någon annan hjälper en att ställa frågorna. Fantastiskt!

Coachingen fortsatte sen under hela våren. Samtal med övningsklienter, litteratur att läsa, hemuppgifter att skriva, coachade studiekollegor och blev själv coachad. Så mycket samtal. Så många insikter. Har lärt mej otroligt mycket på många sätt. Första coach-utbildningen avslutades med diplomering i slutet av mars. Nästa utbildning körde igång i slutet av april. Intensivt arbete med övningsklienter under hela våren och efter sommaren. Utbildningen avslutades med diplomering i slutet av september och eftersom jag hade fått ihop de 100 timmar samtal som behövdes för en ICF-certifiering så tog jag testet med 155 frågor relativt direkt efter detta och blev certifierad av ICF på ACC-nivå.

Eftersom det i utbildningarna har ingått så mycket coaching för mej själv så har det lett till många förändringar och förbättringar för mej själv också. Mer om detta nedan.

Intensivterapin

Fick tips av en kompis om en fantastisk kvinna som har intensivterapi. Detta innebar att man åkte iväg och gick i terapi i två dagar, varje dag bestod av två sessioner med paus emellan, och varje session var 1,5 timme (om jag inte minns fel). Jag bokade, efter en del tveksamheter, in mej hos Martina. Det visade sej att hon kunde ta emot på Öland (i vanliga fall håller hon till i Stockholm), där jag alltså tillbringade två omskakande och underbara dagar i hennes hus, men övernattade på ett litet bed & breakfast alldeles bredvid. Oerhört frigörande dagar med saker som föll på plats och fortsatte att falla på plats även tiden efteråt. Är så glad och tacksam att jag samlade mod att åka dit och att jag gav mej själv den tiden.

Företaget

Körde igång med enskild firma direkt när jag gick coach-utbildningen. Blev godkänd för F-skatt och momsregistrerad, ett helt företag med all administration. Har kört en del DISC-analyser och lite av samtalen via företaget, men av olika anledningar har jag legat lite lågt med företagandet under sommar och höst. Jag har iaf företaget igång och tar emot klienter och även enskilda klienter för yin-yoga, mer info kommer 🙂 Kolla in www.kolmodins.se

Yogan

Yogan håller mej grundad och trygg i mej själv. Har åkt på en hel del helg-retreater och gått på workshops. Kör yoga varje morgon och på sista tiden öven meditation. I november gick jag även en utbildning för att bli certifierad yin-yogalärare. Det var underbara dagar och så oerhört inspirerande. Ska gå en fortsättnings-modul i april 2020 med mer fokus på yin och mindfulness. Underbart! Har även gjort några inspel i kundalini-yogans värld, blivit förälskad i gong-bad och varit på en fantastisk festival med både yoga och gong och underbara människor och fantastisk mat. Och en egen tatuerare som såklart anlitades av mej 🙂 Har nu tagit ledigt från yogan under julveckan, men kör igång igen efter nyår, är inbokad på några olika lektioner, workshops och så utbildningen nu i vår redan. Vi får se vad som tillkommer. Planerar för festival i sommar också och längre retreat nästa vinter, men mer om det i intentionerna för 2020 så småningom.

Barnen

Äldste sonen flyttad till Sthlm i slutet av 2018, och det har varit roligt att få följa hur han har rotat sej och skapat ett nätverk där med kompisar, spelningar och jobb. Tvillingarna fyllde 18 och jag insåg att jag behövde släppa taget om dom lite, både för deras skull, men kanske mest för min egen. Båda två har tagit körkort och skaffat bil och det känns underbart. Har kämpat med frigörelsen och att bryta gamla rutiner, det har varit tufft, men nödvändigt och superskönt.

Jobb

Var uppe på Lollapalooza sommaren -19 och hade så underbart fantastiska dagar med gamla vänner. Sol, musik, glädje och kärlek. Där och då bestämde jag mej för att flytta upp till Stockholm igen. Har funderat på det ett längre tag, men kände att det var verkligen det jag ville nu. På måndagen efter hemkomst till Småland började jag kolla platsannonser i Stockholm istället för på småländska höglandet. Hittade ett jobb som jag ville söka, det var sista ansökningsdag. Sökte direkt. De ringde och bokade intervju redan morgonen efter och jag fick slänga mej på ett tåg upp till Stockholm direkt på torsdagen igen. Gjorde tester och fick åka upp på ytterligare en intervju någon vecka senare och FICK JOBBET. Bestämde mej och meddelade min dåvarande chef under semestern att jag fått jobb. Sen var det bara att jobba uppsägningstiden ut, samtidigt som allt runtomkring skulle falla på plats också.

Boende

Har det så lyxigt att jag kan bo inneboende i lägenhet i Stockholm nu. Jag har kvar huset i Småland, en av sönerna bor för närvarande i det tillsammans med katten och sköter huset exemplariskt. Men huset ligger ute till försäljning, det tog ett tag att bestämma sej för att göra mej av med det hus som har varit min trygga hamn genom en hel del stormar, men nu känns det som helt rätt beslut och nedpackning av saker som jag ska behålla har påbörjats nu under jullovet. Förhoppningsvis så blir försäljningen av nån gång nu under våren. Lite trögare att sälja hus på landet i Småland om man jämför med Stockholm.

Men det är verkligen underbart att vara tillbaka. Att får vara anonym., att försvinna i mängden, att få se ut hur man vill, att allt finns tillgängligt alltid, att känna sej hemma. Underbart!

Sammanfattningsvis

2019 har varit fantastiskt. Så mycket glädje, kärlek, värme, insikter, mod, styrka, beslutsamhet, nyfikenhet, uthållighet… Har lärt känna fantastiska människor, har vågat släppa taget, har insett lättnaden i att sluta prokrastinera, har smakat på friheten i små doser. Stora förändringar i livet, för mej är dom stora iaf. 🙂 Kände ett behov av att sammanfatta och titta tillbaka. Snart nyår med framåtblickande, men nu blev det en liten tillbakablick. Ser med nyfikenhet fram emot 2020 och vad som ska komma då, men det blir ett eget inlägg om det så småningom. Tack till alla som har varit delaktiga!

Ny verksamhet – spännande!

Jag läser till diplomerad coach med mål att certifiera mig hos ICF. Jag tänker att jag ska köra igång lite med coaching vid sidan av mitt ordinarie jobb. Jag kommer också att jobba med grupputveckling med bland annat beteendestilsanalyser som grund. Mitt företag heter Kolmodins Coaching, kika gärna in på hemsidan och hör av dig om du är intresserad av att inleda ett samarbete.

Coaching är för dig som vill jobba mot ett specifikt mål, eller som känner dig frustrerad över ditt jobb, som inte tycker att ditt liv är som du vill att det ska vara, som skulle vilja förbättra din relation, för dig som vill byta karriär eller som vill jobba med ett specifikt problem. Eftersom jag jobbar som chef så coachar jag gärna ledare i deras ledarskap. Jag coachar gärna över telefon eller Skype om vi inte har möjlighet att ses IRL. Välkommen!

Yoga saves my soul

Under min sjukskrivning så började jag yoga lite smått här hemma, så gott jag nu kunde med min kropp som var stel som ett kassaskåp, min opererade höft och min andra höft med begynnande artros. Sakta men säkert mjuknar kroppen upp och min själ njuter, lugnet infinner sej, avslappningen, andningen, meditationen. Underbart! Nu kör jag yoga ca 30 min varje morgon så fort jag går upp. Alla dagar. För det mesta kör jag ett pass till sen på eftermiddagen/kvällen. Några dagar har jag kört ute i solen i trädgården, ljuvligt. En helg hade jag några kompisar här som också är yogisar, vi körde långa pass på verandan, fantastiskt! Går också på lärarledda yogapass nån gång varannan vecka.

Tips:

Jag kör med matta, block och strap ibland. Feelingen efteråt är obeskrivbar. (Kreativiteten i förra inlägget har släppts lös från det andra orange chakrat (the sacral chakra) när det börjar släppa i spänningar som funnits i många år.)

Avslutar passande med ett fake-citat av Buddha, men jag gillar det ändå, så här kommer det iaf:

A man said to the Buddha, “I want Happiness.”
Buddha said, first remove “I”, that’s ego,
then remove “want”, that’s desire.
See now you are left with only Happiness.

Paus

Det tog stopp. Blev tvungen att stanna upp, känna efter, hinna ikapp, vila, fundera över prioriteringar och val, fokusera inåt, lyssna på mej själv, tänka på mej själv, ta hand om själen, komma ihåg vad som är roligt, skönt, spännande och bra för mej. Fick pausa stressen, jobbet, måsten, krav och förväntningar. Sakta på väg tillbaka.

Nä.

Inte tillbaka. Framåt.

Sakta blir jag lite mer eftertänksam, lugnare, mer närvarande, mer mej själv. Jag fick mej en tankeställare och har lärt mej att jag måste lyssna inåt. Jag måste prioritera mej själv. Jag måste göra det som känns rätt. Typ ”Lika a Phoenix rising from the ashes”.

Nya intressen har väckts och gamla intressen har dammats av. Närvaron i nuet – det viktigaste. Vägen är målet, liksom. Utmaningen: att inte alltid ha bråttom, att inte alltid prestera. En annorlunda utmaning för mej.

Peace out! Snart nya vårprojekt på g, återkommer när lust att skriva infinner sej. 🙂

Sammanträffande?

Kollar på en tv-serie på Netflix,

och det avsnitt som jag tittar på just nu heter ”Bitcoin för dummies”. Då ringer min mobil, ett okänt nummer som jag googlar innan jag svarar. Får fram att det är någon som vill luras på pengar och att det handlar om bitcoin. WHAT?!?! Efter nån minut får jag ett mail ”Bli bitcoin-miljonär idag”.

Seriously?

Slut på ledigheten

Jobb imorron.

Ska också börja med Viktväktarna igen, nu är det dags, behöver bli lite lättare och lite piggare. Har handlat hem mat idag och rensat kylen på gammalt. Hittar jag bra recept så kommer dom på min matblogg. Har ställt in bilen i garaget för första gången sen förra vintern ,det är minusgrader på nätterna och jag orkar inte skrapa. Har laddat ned ny ljudbok inför till jobbresan imorron. Får se om man vaknar när klockan ringer 🙂

Semester!

Har jobbat tre dagar i mellandagarna och nu är det ledigt!

Nio dagars ledighet! Så underbart ljuvligt, har inte mycket inbokat, nån bio och sådär, så det känns alldeles fantastiskt. Nyårshelgen ser också ut att arta sej bra. Sista dagarna på det här året. Det har gått fort och mycket har hänt. Nu har man ett sprillans nytt år snart att ta itu med. Ska bli kul! Metallica, Foo fighters, Guns´n´roses igen. Hoppas på lång sommarsemester. Ska njuta av huset och fixa och måla. Har lite helgbesök inbokade, vilket är jättekul! Ska komma igång och sy också. Och måla. Och…. 🙂 Massa planer, får se vad tiden räcker till till…

Over and out. Mysig hemmakväll idag innan allt som ska hinnas i helgen.

Ljuvlighet

Verkligen helt fantastiskt underbart att få vara hemma och vara ledig.

Har haft så fullt upp att jag inte hunnit med nånting under hösten. Idag har jag tvättat och bäddat rent och skrotat omkring här hemma. Så skönt att hinna ikapp sej själv litegrann. Nu är det tre dagars jobb, utan ett enda möte 🙂 Sen: NIO dagars ledighet. Nyårsmiddag med barnen, tandläkare, mammografi, sushi och biobesök inplanerat. Annars ska vi bara göra det vi känner för.  Kanske nån liten rea också? 😉 Nu ska jag ta sista tvätten.

Game time

Den enda gången på året jag spelar spel är typ på jullov, sportlov, påsklov.

Juldagen har xbox one-t körts igång och nytt spel har laddats ner. Giana Sisters Twisted Dreams, Directors cut. Har spelat ett par banor och det verkar vara precis i min smak 🙂 Lite Rayman över det på nåt vis.

Julen har avlöpt väl och jag börjar nästan känna mej som en människa igen. 🙂 Tre arbetsdagar (utan ett enda möte), sen är det långledigt. Så skönt så det är inte klokt! 🙂