Släkten

Den underligaste grej har hänt mej.

På jobbmailen får man ju inbjudningar till diverse sammankomster, seminarier, kurser. Häromdagen kom en sådan inbjudan bland alla andra, men den här var underskriven med samma namn som min bror har. Eftersom vi har ett ganska ovanligt efternamn så reagerade jag och mailade tillbaka till avsändaren med en kommentar om att det var kul med en namne till min bror. Vi har mailat lite fram och tillbaka ett par dagar för att utreda hur vi var släkt med varann, OM vi var släkt med varann. Idag fick jag tillsänt mej, från denne okände släkting, ett släktträd och en utredning som gjorts om vår släkt. Den visar släkten ändå från dess ursprung på 1500-talet, då den uppstod på ett speciellt ställe som namnet är taget ifrån och där de två olika grenarna skapades från två bröder. Jag var med på släktträdet. Och mina syskon, föräldrar, farföräldrar osv…. Hur fantastiskt som helst. Det visade sej att han som mailade mej och jag hade en gemensam anfader sex generationer tillbaka. Förteckningen med alla namn som var med i trädet var bara den på 22 sidor med pyttelitet typsnitt. Helt amazing.

Vilken gåva! 🙂 En vanlig arbetsdag liksom.

2 kommentarer

  1. Fantastiskt! Vilken gåva! Inte bara all kunskap utan också en (och säkert fler) nya ”släktingar”. Grattis! Ser fram emot arrangemang höra mer.
    Kramzzzz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.