Släpp in ljuset!

Idag vaknade man till en kall, klar, solig, krispig morgon och genast kändes de röda julgardinerna och granslingan väldigt mörka. Så nu är julen delvis utrensad. Julgranen och barnens stjärnor får vara kvar till på söndag. In kom ljuset och genast känns det lite som vår 🙂 Även om det är långt kvar och termometern stod på sjutton minus när jag gick och la mej igår (vilket blev sent, eftersom jag fastnade i Oddworld).

Efter frukost med ris al la malta-rester har vi haft det riktigt mysigt. Alla gör det som faller dom in och jag är så glad att jag tog ledigt den här veckan tillsammans med barnen, den har varit guld värd och jag behövde verkligen en vecka med inget alls inplanerat. Nu kan man börja se framåt och planera våren och alla äventyr som väntar. Det är vinkvällar, utlandsresa, konserter, symässa m.m. m.m. Och barnen går ut nian, det är en stor grej. Och fyller sexton och får börja övningsköra…  (hjälp!). Får se om äldsten kommer iväg till USA i år också.

Nu ska jag planera lite för nästa vecka och kolla efter en ny matta till vardagsrummet som inte LUDDAR. Jag blir GALEN på den jag har, den är snart två år gammal och är kemtvättad en gång (för att jag skulle se om luddandet blev mindre då), men inget hjälper. Köp den INTE (om IKEA ff säljer den), den heter Vitten och är gjord av ull. Inte att rekommendera alltså. Men har hittat några sajter som säljer hur mycket mattor som helst, Rugvista och Carpetvista (kanske samma?), annars har jag ju den luddfria favoriten i sovrummet och kan ju kanske ta en sån… Rya soft deluxe heter den. Underbar, som en dröm att gå på…. Men vet inte om jag vill ha en långhårig i vardagsrummet, vore smidigt att kunna köra robotdammsugaren där och det går inte med dom superluddiga mattorna. Ska kolla lite. 🙂

Funderingar som man hinner med när man är ledig… 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.