Utesovande

Sen drygt en vecka tillbaka så har jag flyttat ut mina nätter till min norra balkong. Det är ljuvligt! Jag har köpt en fin säng, en superskön madrass och jag har bäddat med fluffigt duntäcke, linnelakan och många kuddar. Eftersom jag har glasväggar (OBS! Den är dock inte inglasad!) på min balkong hänger jag upp en fin ros-gardin när jag ska sova för att slippa insyn från gården. Jag har inte sovit bättre på mycket länge. I helgen när jag inte hade någon väckarklocka som ringde sov jag mellan nio och elva timmar per natt! 🙂 Inga myggor!

Man somnar gott till grannarnas småprat på sina balkonger, vaknar kanske till mitt i natten när någon kommer hemramlandes från en fest, men somnar om så gott och vaknar av kaffedoft och doften av stekt bacon. Eftersom min Apple Watch mäter hur jag sover så kan jag med all säkerhet säga att jag sover alldeles utmärkt och jag ser fram emot att lägga mej och läsa på kvällen med himlen som tak. En av nätterna regnade det lite, supermysigt med droppandet (ett ösregn skulle nog inte vara lika mysigt, dock). Igår blåste det väldigt (mitt hibiskusträd blåste ner från min söderbalkong), men i min säng var det oblåsigt och mysigt och jag sov gott ändå. Vaknade mitt i natten och såg att mitt ros-tyg blåst ner från sina klämmor, men satte upp det, sen var allt frid och fröjd igen och jag somnade om och sov gott tills klockan ringde.

Kan alltså varmt rekommenderas att skapa en sovplats ute. Man mår som en prinsessa när man vaknar och ser en knallblå himmel över sig.

Mysiga morgnar med nyutslagen klematis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.