År 2019 – min sammanfattning

2019 har varit ett av de händelserikaste åren på länge för mej, personligen. Det kanske har hänt mycket i mitt liv tidigare vissa år, men det som har hänt det här året har betytt så mycket för mej personligen, och för mitt pågående liv. 🙂

Coachingen

Det blev en rivstart på året när jag började en coach-utbildning den 2 januari och tillbringade en intensiv vecka i Stockholm med ett gäng fantastiska människor. Det var en upplevelse att få slänga sej in i varandras liv, utan att knappt veta varandras namn och/eller jobb- och familjesituationer. Man lärde sej så otroligt mycket, både om sej själv och om allt möjligt. Hur lika vi alla är, trots våra olikheter. Vad mycket godhet och intresse det finns. Hur lätt det blir att få perspektiv på sina egna tankar när någon annan hjälper en att ställa frågorna. Fantastiskt!

Coachingen fortsatte sen under hela våren. Samtal med övningsklienter, litteratur att läsa, hemuppgifter att skriva, coachade studiekollegor och blev själv coachad. Så mycket samtal. Så många insikter. Har lärt mej otroligt mycket på många sätt. Första coach-utbildningen avslutades med diplomering i slutet av mars. Nästa utbildning körde igång i slutet av april. Intensivt arbete med övningsklienter under hela våren och efter sommaren. Utbildningen avslutades med diplomering i slutet av september och eftersom jag hade fått ihop de 100 timmar samtal som behövdes för en ICF-certifiering så tog jag testet med 155 frågor relativt direkt efter detta och blev certifierad av ICF på ACC-nivå.

Eftersom det i utbildningarna har ingått så mycket coaching för mej själv så har det lett till många förändringar och förbättringar för mej själv också. Mer om detta nedan.

Intensivterapin

Fick tips av en kompis om en fantastisk kvinna som har intensivterapi. Detta innebar att man åkte iväg och gick i terapi i två dagar, varje dag bestod av två sessioner med paus emellan, och varje session var 1,5 timme (om jag inte minns fel). Jag bokade, efter en del tveksamheter, in mej hos Martina. Det visade sej att hon kunde ta emot på Öland (i vanliga fall håller hon till i Stockholm), där jag alltså tillbringade två omskakande och underbara dagar i hennes hus, men övernattade på ett litet bed & breakfast alldeles bredvid. Oerhört frigörande dagar med saker som föll på plats och fortsatte att falla på plats även tiden efteråt. Är så glad och tacksam att jag samlade mod att åka dit och att jag gav mej själv den tiden.

Företaget

Körde igång med enskild firma direkt när jag gick coach-utbildningen. Blev godkänd för F-skatt och momsregistrerad, ett helt företag med all administration. Har kört en del DISC-analyser och lite av samtalen via företaget, men av olika anledningar har jag legat lite lågt med företagandet under sommar och höst. Jag har iaf företaget igång och tar emot klienter och även enskilda klienter för yin-yoga, mer info kommer 🙂 Kolla in www.kolmodins.se

Yogan

Yogan håller mej grundad och trygg i mej själv. Har åkt på en hel del helg-retreater och gått på workshops. Kör yoga varje morgon och på sista tiden öven meditation. I november gick jag även en utbildning för att bli certifierad yin-yogalärare. Det var underbara dagar och så oerhört inspirerande. Ska gå en fortsättnings-modul i april 2020 med mer fokus på yin och mindfulness. Underbart! Har även gjort några inspel i kundalini-yogans värld, blivit förälskad i gong-bad och varit på en fantastisk festival med både yoga och gong och underbara människor och fantastisk mat. Och en egen tatuerare som såklart anlitades av mej 🙂 Har nu tagit ledigt från yogan under julveckan, men kör igång igen efter nyår, är inbokad på några olika lektioner, workshops och så utbildningen nu i vår redan. Vi får se vad som tillkommer. Planerar för festival i sommar också och längre retreat nästa vinter, men mer om det i intentionerna för 2020 så småningom.

Barnen

Äldste sonen flyttad till Sthlm i slutet av 2018, och det har varit roligt att få följa hur han har rotat sej och skapat ett nätverk där med kompisar, spelningar och jobb. Tvillingarna fyllde 18 och jag insåg att jag behövde släppa taget om dom lite, både för deras skull, men kanske mest för min egen. Båda två har tagit körkort och skaffat bil och det känns underbart. Har kämpat med frigörelsen och att bryta gamla rutiner, det har varit tufft, men nödvändigt och superskönt.

Jobb

Var uppe på Lollapalooza sommaren -19 och hade så underbart fantastiska dagar med gamla vänner. Sol, musik, glädje och kärlek. Där och då bestämde jag mej för att flytta upp till Stockholm igen. Har funderat på det ett längre tag, men kände att det var verkligen det jag ville nu. På måndagen efter hemkomst till Småland började jag kolla platsannonser i Stockholm istället för på småländska höglandet. Hittade ett jobb som jag ville söka, det var sista ansökningsdag. Sökte direkt. De ringde och bokade intervju redan morgonen efter och jag fick slänga mej på ett tåg upp till Stockholm direkt på torsdagen igen. Gjorde tester och fick åka upp på ytterligare en intervju någon vecka senare och FICK JOBBET. Bestämde mej och meddelade min dåvarande chef under semestern att jag fått jobb. Sen var det bara att jobba uppsägningstiden ut, samtidigt som allt runtomkring skulle falla på plats också.

Boende

Har det så lyxigt att jag kan bo inneboende i lägenhet i Stockholm nu. Jag har kvar huset i Småland, en av sönerna bor för närvarande i det tillsammans med katten och sköter huset exemplariskt. Men huset ligger ute till försäljning, det tog ett tag att bestämma sej för att göra mej av med det hus som har varit min trygga hamn genom en hel del stormar, men nu känns det som helt rätt beslut och nedpackning av saker som jag ska behålla har påbörjats nu under jullovet. Förhoppningsvis så blir försäljningen av nån gång nu under våren. Lite trögare att sälja hus på landet i Småland om man jämför med Stockholm.

Men det är verkligen underbart att vara tillbaka. Att får vara anonym., att försvinna i mängden, att få se ut hur man vill, att allt finns tillgängligt alltid, att känna sej hemma. Underbart!

Sammanfattningsvis

2019 har varit fantastiskt. Så mycket glädje, kärlek, värme, insikter, mod, styrka, beslutsamhet, nyfikenhet, uthållighet… Har lärt känna fantastiska människor, har vågat släppa taget, har insett lättnaden i att sluta prokrastinera, har smakat på friheten i små doser. Stora förändringar i livet, för mej är dom stora iaf. 🙂 Kände ett behov av att sammanfatta och titta tillbaka. Snart nyår med framåtblickande, men nu blev det en liten tillbakablick. Ser med nyfikenhet fram emot 2020 och vad som ska komma då, men det blir ett eget inlägg om det så småningom. Tack till alla som har varit delaktiga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.