Jag läser till diplomerad coach med mål att certifiera mig hos ICF. Jag tänker att jag ska köra igång lite med coaching vid sidan av mitt ordinarie jobb. Jag kommer också att jobba med grupputveckling med bland annat beteendestilsanalyser som grund. Mitt företag heter Kolmodins Coaching, kika gärna in på hemsidan och hör av dig om du är intresserad av att inleda ett samarbete.

Coaching är för dig som vill jobba mot ett specifikt mål, eller som känner dig frustrerad över ditt jobb, som inte tycker att ditt liv är som du vill att det ska vara, som skulle vilja förbättra din relation, för dig som vill byta karriär eller som vill jobba med ett specifikt problem. Eftersom jag jobbar som chef så coachar jag gärna ledare i deras ledarskap. Jag coachar gärna över telefon eller Skype om vi inte har möjlighet att ses IRL. Välkommen!

Under min sjukskrivning så började jag yoga lite smått här hemma, så gott jag nu kunde med min kropp som var stel som ett kassaskåp, min opererade höft och min andra höft med begynnande artros. Sakta men säkert mjuknar kroppen upp och min själ njuter, lugnet infinner sej, avslappningen, andningen, meditationen. Underbart! Nu kör jag yoga ca 30 min varje morgon så fort jag går upp. Alla dagar. För det mesta kör jag ett pass till sen på eftermiddagen/kvällen. Några dagar har jag kört ute i solen i trädgården, ljuvligt. En helg hade jag några kompisar här som också är yogisar, vi körde långa pass på verandan, fantastiskt! Går också på lärarledda yogapass nån gång varannan vecka.

Tips:

Jag kör med matta, block och strap ibland. Feelingen efteråt är obeskrivbar. (Kreativiteten i förra inlägget har släppts lös från det andra orange chakrat (the sacral chakra) när det börjar släppa i spänningar som funnits i många år.)

Avslutar passande med ett fake-citat av Buddha, men jag gillar det ändå, så här kommer det iaf:

A man said to the Buddha, “I want Happiness.”
Buddha said, first remove “I”, that’s ego,
then remove “want”, that’s desire.
See now you are left with only Happiness.

Det tog stopp. Blev tvungen att stanna upp, känna efter, hinna ikapp, vila, fundera över prioriteringar och val, fokusera inåt, lyssna på mej själv, tänka på mej själv, ta hand om själen, komma ihåg vad som är roligt, skönt, spännande och bra för mej. Fick pausa stressen, jobbet, måsten, krav och förväntningar. Sakta på väg tillbaka.

Nä.

Inte tillbaka. Framåt.

Sakta blir jag lite mer eftertänksam, lugnare, mer närvarande, mer mej själv. Jag fick mej en tankeställare och har lärt mej att jag måste lyssna inåt. Jag måste prioritera mej själv. Jag måste göra det som känns rätt. Typ ”Lika a Phoenix rising from the ashes”.

Nya intressen har väckts och gamla intressen har dammats av. Närvaron i nuet – det viktigaste. Vägen är målet, liksom. Utmaningen: att inte alltid ha bråttom, att inte alltid prestera. En annorlunda utmaning för mej.

Peace out! Snart nya vårprojekt på g, återkommer när lust att skriva infinner sej. 🙂

Kollar på en tv-serie på Netflix,

och det avsnitt som jag tittar på just nu heter ”Bitcoin för dummies”. Då ringer min mobil, ett okänt nummer som jag googlar innan jag svarar. Får fram att det är någon som vill luras på pengar och att det handlar om bitcoin. WHAT?!?! Efter nån minut får jag ett mail ”Bli bitcoin-miljonär idag”.

Seriously?

Jobb imorron.

Ska också börja med Viktväktarna igen, nu är det dags, behöver bli lite lättare och lite piggare. Har handlat hem mat idag och rensat kylen på gammalt. Hittar jag bra recept så kommer dom på min matblogg. Har ställt in bilen i garaget för första gången sen förra vintern ,det är minusgrader på nätterna och jag orkar inte skrapa. Har laddat ned ny ljudbok inför till jobbresan imorron. Får se om man vaknar när klockan ringer 🙂

Har jobbat tre dagar i mellandagarna och nu är det ledigt!

Nio dagars ledighet! Så underbart ljuvligt, har inte mycket inbokat, nån bio och sådär, så det känns alldeles fantastiskt. Nyårshelgen ser också ut att arta sej bra. Sista dagarna på det här året. Det har gått fort och mycket har hänt. Nu har man ett sprillans nytt år snart att ta itu med. Ska bli kul! Metallica, Foo fighters, Guns´n´roses igen. Hoppas på lång sommarsemester. Ska njuta av huset och fixa och måla. Har lite helgbesök inbokade, vilket är jättekul! Ska komma igång och sy också. Och måla. Och…. 🙂 Massa planer, får se vad tiden räcker till till…

Over and out. Mysig hemmakväll idag innan allt som ska hinnas i helgen.

Verkligen helt fantastiskt underbart att få vara hemma och vara ledig.

Har haft så fullt upp att jag inte hunnit med nånting under hösten. Idag har jag tvättat och bäddat rent och skrotat omkring här hemma. Så skönt att hinna ikapp sej själv litegrann. Nu är det tre dagars jobb, utan ett enda möte 🙂 Sen: NIO dagars ledighet. Nyårsmiddag med barnen, tandläkare, mammografi, sushi och biobesök inplanerat. Annars ska vi bara göra det vi känner för.  Kanske nån liten rea också? 😉 Nu ska jag ta sista tvätten.

Den enda gången på året jag spelar spel är typ på jullov, sportlov, påsklov.

Juldagen har xbox one-t körts igång och nytt spel har laddats ner. Giana Sisters Twisted Dreams, Directors cut. Har spelat ett par banor och det verkar vara precis i min smak 🙂 Lite Rayman över det på nåt vis.

Julen har avlöpt väl och jag börjar nästan känna mej som en människa igen. 🙂 Tre arbetsdagar (utan ett enda möte), sen är det långledigt. Så skönt så det är inte klokt! 🙂

Är helt slut efter den här hösten.

Ska jobba mellandagarna, men vara ledig veckan efter nyår, så härligt. Måste försöka sakta ned livet en liten aning. Nu är det julstök och julklappar som gäller, har inte hunnit med nånting innan igår. Har flängt runt som en dåre igår 🙂 Rullade massor av köttbullar också igår.

Idag är det revben som ska kokas och glaceras, mandlar som ska skållas, lussebullar omgång två ska bakas, skinka nummer två ska griljeras.  Har inte vågat ta in granen, eftersom vi har fått en ny familjemedlem i form av en lite kisse-nisse som heter Izzy Mimoza.

Just nu står degen på jäsning, revbenen ligger i crockpoten, mandlarna ligger på tork efter skållning. Ska slå in julklappar, barnen är i stan och handlar. Blir en riktigt mysjul, tror jag. Sen längtar jag till ledigheten efter nyår, behöver den verkligen! Tv-serier, god mat, tv-spel, lite shopping, bio och pyssla med precis det som faller en in. Ska bli underbart!

Well, God Jul till alla! Goda recept på julmaten kommer på min matblogg om jag orkar 🙂